You are currently viewing Crime-induced Surgical Injuries (CSI)

Crime-induced Surgical Injuries (CSI)

Op 23 november vond de najaarsactiviteit van de activiteitencommissie van VCMS Nederland plaats: ‘CSI: Crime-induced Surgical Injuries’. 

De avond startte met het verhaal van dr. G.F. Giannakópoulos, traumachirurg en MMT arts. Hij gaf een masterclass over scherp penetrerend letsel en schotwonden. Hij eindigde met een heftige damage control surgery casus, waarbij men zich niet aan de basisprincipes van de ATLS hield en een traumatische reanimatie nodig was.

Vervolgens gaf prof. dr. U.J.L. Reijnders, hoogleraar in de forensische geneeskunde en schrijver van een tweetal boeken, een masterclass over de forensische geneeskunde. Hij begon met de algemene principes van het vak en spitste zich hierna toe op casuïstiek met als finale een casus met een juridische dissectie. 

De avond werd afgesloten met een interactieve quiz.
We hopen dat een ieder een plezierige avond heeft gehad en al het geleerde mee zal nemen. Nogmaals dank aan alle aanwezigen en sprekers.

Leave a Reply