Wat is de VCMS Master Academy?

De VCMS Master Academy is een programma, dat open is voor eenieder die interesse heeft om aan zijn heelkundige kennis en vaardigheden te werken en waarbij het niet uitmaakt bij welk specialisme je ambitie ligt. De Master Academy bestaat uit zeven chirurgisch georiënteerde onderwijsdagen verspreid over het academisch jaar. De sessies vinden plaats op zaterdagen op een centraal punt in Nederland.

De Master Academy zal bestaan uit de volgende modules bestaande uit twee of drie onderwijsdagen per module:

  • Module 1: chirurgische anatomie en beeldvorming
  • Module 2: chirurgische kennis
  • Module 3: Chirurgische praktijk en vaardigheden

Het onderwijsprogramma voor aankomend academiejaar is hieronder weergegeven.

Imaging-1
Chirurgische anatomie en beeldvorming
Surgeon
Chirurgische kennis
Skills
Chirurgische praktijk en vaardigheden

De activiteiten ”Die ene patiënt”, ”Crime Surgical Investigation”, “VCMS Symposium Surgical Limits” en ”VCMS Summer School Future of Surgery” worden niet georganiseerd in de Master Academy. Deze behoren tot de landelijke activiteiten georganiseerd door de activiteiten commissie van VCMS Nederland. Klik hier voor meer informatie. 

IMG_2607 (2)DSC_0745x

Hoe word ik lid van de Master Academy?

Alle geneeskundestudenten die hun bachelor Geneeskunde hebben behaald of het academisch jaar 2022-2023 actief zijn binnen de master Geneeskunde, kunnen deel uitmaken van de VCMS Master Academy. Het onderwijs is bedoeld voor iedereen die verdieping en verbreding zoekt binnen de snijdende en aanverwante specialismen. Om je aan te melden voor de VCMS Master Academy moet je een sollicitatieprocedure doorlopen. De Master Academy is dus bedoeld voor studenten die hun bachelor Geneeskunde hebben afgerond en de masterfase zijn ingegaan.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit een tweetal documenten aangeleverd in PDF via het sollicitatieformulier, bestaande uit:

  1. Een curriculum vitae 
  2. Een motivatiebrief (max. één A4)

Voor een lidmaatschap bij de VCMS Master Academy is een contributie vereist. De kosten bedragen 150,- euro. Door middel van een contributie kan VCMS de zeven onderwijsdagen realiseren.

Vermeld in jouw motivatiebrief duidelijk wat jouw motivatie is voor het volgen van het Master Academy programma, in welk studiejaar jij zit en aan welke medische faculteit jij de geneeskundeopleiding volgt. De bestanden en jouw gegevens kunnen verzonden worden via het sollicitatieformulier.

De sollicitatieperiode voor de VCMS Master Academy 2022-2023 start 1 augustus 2022

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan gerust contact op door rechtsboven op ”contact” te drukken en jouw vraag via ons contactformulier in te sturen. Daar vind je ook onze FAQ over de VCMS Master Academy.